Maak kennis met onze regisseur
Maak kennis met onze regisseur

Maak kennis met onze regisseur

Bart Vieveen

Regisseur Bart Vieveen studeerde Nederlands en Theaterwetenschap en promoveerde twee jaar geleden met een proefschrift over de Hamletconstellatie. In de ruim veertig jaar dat hij zich met theater bezighoudt regisseerde hij een grote hoeveelheid toneel en muziektheaterproducties, waarbij hij zich de laatste jaren vooral bezighield met klassieke tragedies.

In het regieconcept van deze operaproductie staat de ‘noodzakelijke ommekeer’ centraal. De liefde van Orpheus en Eurydice bereikt in de muziek zo’n diepe verbondenheid dat ze in het tijdelijke aardse niet kan blijven bestaan.  Het verhaal van Orpheus en Eurydice is op deze manier een afspiegeling van de mythe van Proserpina, die slechts voor de helft van het jaar uit Pluto’s onderwereld bevrijd kan worden omdat de lente en de zomer van het aardse leven niet kunnen voortbestaan zonder het donkere vergaan en sterven in de helse seizoenen van herfst en winter.