Wij zoeken een ritmisch sterke alt
Wij zoeken een ritmisch sterke alt

Wij zoeken een ritmisch sterke alt

Venezia

De ontwikkeling van het madrigaal en de meerkorigheid in La Serenissima
van Renaissance naar Barok 1540-1640

Beste lezer,  

Key2Singing is in september 2022 een nieuw project gestart: Venezia met prachtige 16e eeuwse muziek uit Venetië! Onder leiding van Margot Kalse (www.margotkalse.nl) verdiepen wij ons in madrigalen en meerkorige werken van Adriaan Willaert, Cypriano de Rore, Andrea Gabrieli, Bassano en Giovanni Gabrieli. Al deze componisten hebben aan de San Marco gewerkt; als kapelmeester, organist, zinkenist.

Je krijgt de gelegenheid om meerkorige werken te zingen en, voor wie dat wil en kan, een partij alleen te zingen daarin. Ook ensembles zijn soms solo bezet. Deze muziek is meestal a capella. Sommige werken met meer dan twee koren zullen worden uitgevoerd met één koor gespeeld door professionele koperblazers. Meer informatie is te vinden op onze website: www.key2singing.nl

In de 16e eeuw kwamen de beste kunstenaars samen in Venetië. De grondslag voor de befaamde Venetiaanse school werd gelegd. Deze school heeft een grote invloed gehad op de vroege barokmuziek in heel Europa. De schitterende, rijk geschakeerde en verrassende muziek uit die tijd wordt in dit project diepgravend bestudeerd.

Wij zoeken een ritmisch sterke alt

Helaas heeft een van onze alten moeten afzeggen vanwege ziekte. De muziek is ritmisch lastig, er zijn veel syncopen en maatwisselingen van twee- naar driedelig en terug. Uiteraard wordt er veel aandacht aan besteed om deze ritmiek precies en toch vloeiend te krijgen.

Wij vormen een groep amateurzangers die graag in deze polyfone muziek duiken. De muziek wordt zelfstandig ingestudeerd. Soms zijn partijen enkel bezet en uiteraard zal er tijdens het project veel aandacht zijn om je hierin te begeleiden. Daarnaast is er, zoals gebruikelijk bij projecten van Key2Singing, veel aandacht voor samenklank, voordracht en uitspraak. Wij werken aan een fijne sfeer in de deelnemersgroep. De groep bestaat uit 20 zangers.

De data van het project

18 december Middagprogramma en avondprogramma
8 januari: 19.30u – 22.15u  repetitie in Kaasmarktschool te Leiden

13 t/m 15 januari repetitieweekend: start op vrijdagochtend en stoppen op zondag rond 17.00u.

22 januari: middagconcert in Oostduin Den Haag. Avond repetitie
29 januari: 19.30u – 22.15u  repetitie in Kaasmarktschool te Leiden

3 februari: 19.00u -22.00u generale repetitie in Dorpskerk Leiderdorp
4 februari: 16.00u repetitie en
20.15u concert in Dorpskerk Leiderdorp

5 februari 19.30u – 22.15u  repetitie in Kaasmarktschool te Leiden

9 februari: 18.00u – 21.00u  generale repetitie in het Rijksmuseum van Oudheden
11 februari: 17.00u repetitie en
20.15u concert in RMO, borrel met publiek na

12 februari: middagconcert in Duinhage, Den Haag
18 februari: middagconcert Huis op De Waard, Leiden met daarna een borrel ter afsluiting

Contactinformatie

Mocht je interesse hebben in deelname of  meer informatie wensen dan kun je contact opnemen met onze secretaris Ernestine Smulders .

Meer informatie vind je ook op www.key2singing.nl.