Venezia PubQuiz IV
Venezia PubQuiz IV

Venezia PubQuiz IV

Antwoord PubQuiz IV Post op FaceBook

De vraag: “Venetië zie je het beste te voet, maar men kent daar ook een uitbreid OV systeem:, bus, metro en watertransport. Per water zijn er verschillende vervoersmogelijkheden, maar hoe heet de waterbus van de stad?
1.       De traghetto
2.       De vaporetto
3.       De gondola

Vaporetto naviguant sur le Grand Canal à Venise (Italie).

Het goede antwoord is:
Antwoord 2 is juist. “Met een keuze uit meer dan 30 lijnen brengt de vaporetto je overal per water in en rond Venetië of naar het Lido. Let op: er zijn geen WC’s aan boord (of ze zijn buiten gebruik). Om de stille, romantische zijkanalen van Venetië te ontdekken. gebruik je de veel duurdere, veel smallere gondola –  met haar platte bodem en enkele roeiriem typerend voor de stad.  De traghetto is een soort gondola, die je van een kant van een kanaal naar de andere overbrengt.”

In de voorbereiding van het project publiceren we regelmatig weetjes over Venetië in onze PubQuiz op FaceBook, bezoek eens onze FaceBook pagina voor een nieuwe quiz-vraag of kijk in onze Berichten voor eerdere vragen en weetjes.