Op Reis met Scarlatti!
Zeg! Dit is echt prachtige muziek. - Alan Curtis 

Beleef Domenico Scarlatti. De schijnwerper op zijn vocale werk in een innovatieve theateruitvoering.

Key2Singing brengt vocale muziek van de barok componist Domenico Scarlatti (1685-1757), op authentieke én vernieuwende wijze: authentiek door de barokstijl en begeleiding door een barokorkest, vernieuwend door de manier van presenteren.
Het programma omvat de geestelijke werken Te Deum, Laetatus sum, Stabat Mater en een bewerking van de opera Tolomeo et Alessandro.
Uitvoeringen in de volgende centra en theaters; NB. Klik op de link voor de kaartverkoop!

Luister hier naar enige korte opnames van een optreden in Rome (Santi Michele and Magnus, of de Friezenkerk): klik deze link!
Iedereen kent Domenico Scarlatti van zijn klaviersonates. Zijn vocale werk is nauwelijks bekend, maar van hoge kwaliteit. Wij maken deze geestelijke en wereldlijke muziek tot een geheel in een bijzondere bewerking met beweging, lichtspel en levend decor.
Het begon allemaal met twee handschriften uit een Portugese bibliotheek…. Inmiddels hebben wij onze eigen versie van Scarlatti’s Te Deum, getransponeerd vanuit het Portugese handschrift!
Alle zangers zijn (gevorderde) amateurs. De meest getalenteerde van hen krijgen de kans om solo op te treden in de opera.
De zangers worden professioneel begeleid om origineel manuscript, techniek, houding en alertheid aan te voelen zoals toen gebruikelijk was.
We zullen het publiek verrassen met een vernieuwende opzet van opera gemengd met koorwerken, waarbij we beide disciplines respecteren en tonen dat de som meer kan zijn dan de delen. Om dit te realiseren werken we samen met creatieve geesten.
Het project staat onder de bezielende leiding van Margot Kalse, zangeres, dirigent en expert op het gebied van Oude Muziek (zie ook ons Project Archief van eerdere projecten en haar website Margot Kalse Vocaal).
Alan Curtis, een autoriteit op gebied van de vocale werken van Domenico Scarlatti, heeft speciaal voor dit project een bewerking gemaakt van de opera Tolomeo et Alessandro.

Video: Jan Bauer (HAF) Editing: Jan Arie Oudshoorn

Met ons Scarlatti-project zoeken we nieuwe grenzen op, en dat willen we u graag laten zien en horen.
contact: ons of bel: 06 1369 2220