Key2Singing
2013 – 2014 Opera Semele

2013 – 2014 Opera Semele

Opera van Handel met amateurs in koor én solorollen, begeleid door barokorkest in een geënsceneerde uitvoering met barokdans. Met ouderenparticipatie in de vorm van het bijwonen van repetities in het eigen woonzorgcentrum én actieve participatie van 70 plussers die een aantal koren meezongen, met twee uitvoeringen in deze huizen.

Media
Interview met Margot Kalse en Claudia Berman in Leidsch Dagblad: 20-02-2014 over het wordingsproces en de uitvoeringsvoorbereiding van de opera Semele: de samenwerking tussen professioneel orkest en amateur zangers in een integrale uitvoering onder strikte leiding toont aan dat deze niet onder hoeft te doen voor een professionele uitvoering.

Quotes

“De zoon van een goede kennis, die licht ADHD heeft waardoor hij heel veel moeite heeft om langere tijd op 1 plaats te zitten, vertelde dat hij enorm heeft genoten van de voorstelling. En ja, hij heeft de hele voorstelling boeiend vanaf zijn zitplaats gevolgd!”
“Prachtig om te zien hoe zang en toneel door zoveel enthousiasme en hard werken van iedereen mooi samen komen met licht en orkest, wat een ongelofelijke prestatie van iedereen!”
“Voor mij was het een aparte ervaring om zulke uiteenlopende soorten stemmen in een opera te horen.” Ik zat al snel op het puntje van mijn stoel om de volgende onbekende soort van klank mee te maken. Had nog nooit een amateur opera meegemaakt, en vond het eerlijk gezegd heel spannend en verrassend.”
“We hebben erg genoten van de voorstelling: mooie koorklank en heel boeiende verschillen in de stemmen van de solisten en ook prima spel. Bravo!”
“Heel veel kinderen in mijn klas kijken de voice en willen later zelf beroemd zijn en dat lukt natuurlijk bijna niemand. Maar jij zingt gewoon in een echte opera!”
Reactie van coördinator evenementen, FlorencePas Extra Thuis in Rijswijk. Locatie Steenvoorde: ‘Mag ik eerst melden dat ik veel reacties heb ontvangen n.a.v. de opera voorstelling. Men vond het prachtig. Eén persoon zei mij dat zij vond dat onze zaal eigenlijk te klein is voor een opera, met name qua geluid. Dat zou best kunnen maar voor de rest waren alle geluiden positief en men had de grootste achting voor jullie werk en inzet. Al met al was het een zeer geslaagde dag en ik wens jullie alle goeds toe bij de andere twee uitvoeringen die op jullie programma staan.’