Kaartverkoop Opera Orpheus gestart!
Kaartverkoop Opera Orpheus gestart!

Kaartverkoop Opera Orpheus gestart!

Opera ORPHEUS, ofwel de kracht van zang

Key2Singing o.l.v. Margot Kalse

Zou jij niet ontroostbaar zijn, als je kersverse bruid stierf door een adderbeet? 

Orpheus wordt verteerd door verdriet en is vastbesloten zijn geliefde Eurydice terug te halen uit de onderwereld. Met zijn ontroerende lierspel en hemelse zang weet hij de goden tot tranen toe te roeren. Zal het hem lukken het lot te keren en Eurydice weer tot leven te brengen? Op de weg terug vanuit de onderwereld mag hij niet omkijken. Hij hoort haar voetstappen niet. Volgt ze hem nog wel? Kan hij zich beheersen?

Opera Orpheus vertelt het indringende verhaal van liefde, de kracht van muziek en zang, vertrouwen en menselijk falen. Key2Singing brengt een niet eerder vertoonde combinatie van drie prachtige zeventiende-eeuwse Orpheus opera’s: La descente d’Orphée aux enfers van Charpentier, omlijst met de Orfeo van Monteverdi en die van Rossi.

Key2Singing maakt al tien jaar furore met opera’s als Dido en Aeneas (Purcell), Semele (Handel) en muziektheater als Hartstocht, Hemel en Hel (Monteverdi/Gesualdo).

Het Lamento d’Arianna is een wezenlijk dramatisch hoogtepunt… Tristis is ook zo’n juweeltje: intiem, vol ingetogen expressie en fraai homogeen gezongen

(Lidy van der Spek, Leidsch Dagblad over Hartstocht, Hemel en Hel)

Koor en solisten Key2Singing
Barokensemble
Margot Kalse concept en muzikale leiding
Bart Vieveen regie
Tribes dans

Datum: 4 september 2021, 20.15 uur

Theater Warenar, Wassenaar
Prijs: € 25,00

Kaartverkoop: Warenar (en klik op uitvoering van 20:15 uur)

Vindt u het leuk om cast, dirigent en regisseur te ontmoeten na afloop van de voorstelling? Bestel het Meet & Greet arrangement voor € 15 pp.!
U krijgt er twee drankjes bij en steunt het Opera Orpheus project. Let op! Er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar.
Klik hier voor de aankoop van een Meet & Greet (klik op “voorstelling” van 22:00 uur) en steun daarmee ook ons project.

Datum: 18 september 2021, 18.30 en 21 uur

Stadsschouwburg, Leiden
Prijzen:

  • 1e rang parterre of balkon € 30,00
    CJP € 27,50
    Extra + donatie-ticket € 50,00
  • 2e rang balkon € 27,50
  • 3e rang balkon € 25,00

Kaartverkoop: www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

Key2Singing huurt de Leidse Schouwburg voor deze voorstelling. Omdat we in de Schouwburg genoodzaakt zijn anderhalve meter afstand tussen huishoudens te hanteren, geeft Key2Singing twee voorstellingen. Wilt u Key2Singing steunen en iets extra’s beleven? Koop dan een extra+donatie-kaartje van € 50,00. Dit kunt u kiezen in stap 4 van het bestelproces.  U krijgt dan een eerste rang plaats en een gratis programmaboekje. Bezoekers van de eerste voorstelling krijgen daarnaast een inleiding over Orpheus. Deze start 17.30 uur en duurt c.a. 30 minuten. Bezoekers van de tweede voorstelling krijgen een Meet & Greet met cast, dirigent en regisseur na afloop van de voorstelling. Beide extra’s vinden plaats in de Bonbonnière, drankje inbegrepen. Let op, het aantal plaatsen is beperkt!