Venezia PUBQuiz II
Venezia PUBQuiz II

Venezia PUBQuiz II

Italiaans fingerfood of “tapas”

De vraag was:Wat tapas zijn voor Madrid, zijn kleine gerechtjes kenmerkend voor Venetie. Deze kunnen in bars (bacari) en restaurants als snacks bij een ombra (klein glas rode of witte wijn) aan de bar of op een terras worden genuttigd. Maar hoe heten deze lekkere appetizers?
1.       Tramezzini
2.       Polpette
3.       Cicchetti

Cicchetti

Het goede antwoord is:
Antwoord 3 is juist. “Cicchetti” betekent pretensieloos fingerfood – sandwiches, bordjes olijven en gegrilde groente, gefrituurde visjes en vleeswaren op stukjes brood of polenta – dat je met je handen of hoogstens een prikkertje eet. Tramezzini (kleine sandwiches), polpette (gefritureerde ballen met vlees, tonijn, kaas of aardappel) zal je ook als cicchetti vinden.