Venezia PUBQuiz III
Venezia PUBQuiz III

Venezia PUBQuiz III

Sint Maarten, Sinterklaas, Santa Claus…wie is deze patroonheilige

De vraag was: “Op 11 november komt men in de stad groepjes kinderen tegen, die op potjes en pannen trommelen, rekenend op de vrijgevigheid van volwassenen. Hiermee vieren ze het feest van een van de belangrijkste patroonheiligen van de stad. Maar hoe heet deze sint?
1.       San Nicolò
2.       San Martino
3.       San Marco

San Martino

Het goede antwoord is:
Antwoord 2. “Men denkt dat de verering van San Martino al bij de stichting van Venetië in de 8e eeuw bestond en door vluchtelingen uit Ravenna werd overgebracht. Hiermee is de traditie nog ouder dan die van San Marco. De trommelende kinderen krijgen een beetje geld of speciale San Martino koekjes, in de vorm van de sint op zijn paard.

Kijk nogmaals naar het feestelijk filmpje “live geregistreerd” door Margot Kalse.