Venezia PubQuiz V
Venezia PubQuiz V

Venezia PubQuiz V

De vraag: “La Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica is het oudste filmfestival ter wereld en trekt jaarlijks vele bezoekers uit de filmwereld  naar het Lido van Venetië. Sommige hoeven niet zo ver te komen, want ze zijn al inwoners van de stad. Maar wie zijn ze?
1.       Johnny Depp (“Pirates of the Caribbean”)
2.       Terence Hill (“De Vier Vuisten …”)
3.       Emma Thompson (“Harry Potter en …”)

Emma Thompson

Het goede antwoord is:
Antwoord 3 is juist. “Terence Hill (de tengere van de Vier Vuisten) werd weliswaar als Mario Giotti in Venetie geboren maar woont al lang in Gubbio. Johnny Depp (Captain Jack Sparrow) was enkele jaren bezitter van een 17de eeuwse palazzo langs het Grand Canal, maar na zijn scheiding van Amber Heard had hij dringend geld nodig en verkocht het voor een slordige 10 miljoen euro. De enige echte inwoner van Venetië is de Britse Emma Thompson, die na Brexit met haar man en familie het Verenigde Koningrijk ontvluchtte om een huis in de stad aan de lagune te kopen. De stadsbestuur heeft haar intussen tot ereburger uitgeroepen.”

In de voorbereiding van het project publiceren we regelmatig weetjes over Venetië in onze PubQuiz op FaceBook, bezoek eens onze FaceBook pagina voor een nieuwe quiz-vraag of kijk in onze Berichten voor eerdere vragen en weetjes.