Venezia PubQuiz VI
Venezia PubQuiz VI

Venezia PubQuiz VI

De vraag: “Bij een bezoek aan Leiden werd de ambassadeur van Venetië verwelkomd door een groep vooraanstaande Leidse musici onder leiding van … Wie??
1. De Leidse Orpheus (Cornelis Schuyt)
2. De Leidse Nachtegaal (Margot Kalse)
3. De Leidse Gondolier (Marcel Kolder)
4. Rubberen Robbie

VideoPost

Het goede antwoord is:
Antwoord 1 is juist. “Rubberen Robbie was het in ieder geval niet: de groep werd niet eens bij het historisch bezoek van George Bush in 1989 uitgenodigd. Evenmin was het de Leidse Gondolier, die een opleiding in Leeuwarden heeft genoten, waar men eerder de muziek van Henk van der Heide, Jaap de Graaf en De Sambrinco’s hoort. Jammer genoeg ook niet Margot Kalse, al is ze liefhebber van alles wat Italiaans is en bekende een vertolker van de Italiaanse aria van de 17e eeuw

Het programma Vrouwendrama, Elly van Munster, theorbe en Maria Sanchez Ramires, barokcello. Live opname tijdens Hofjesconcerten 2015.
(klik op de image voor de Youtube uitvoering)

Ze is helaas ruim 350 jaar te laat geboren.
Het juiste antwoord, Cornelis Schuyt, organist van de Pieterskerk en de Hooglandse Kerk in Leiden, die in zijn jeugd in Italië heeft gestudeerd, en die in 1610 samen met andere stadsmuzikanten een aubade aan de nieuwe gezant der Doorluchtige Republiek Venetië aan de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden heeft gebracht.”

In de voorbereiding van het project publiceren we regelmatig weetjes over Venetië in onze PubQuiz op FaceBook, bezoek eens onze FaceBook pagina voor een nieuwe quiz-vraag of kijk in onze Berichten voor eerdere vragen en weetjes.