Orpheus gaat door…
Orpheus gaat door…

Orpheus gaat door…

Uit de bestuurskamer…

We zien en weten dat met de komst van de vaccinatie, dat het op termijn niet anders kan dat we onze geliefde muziek weer mogen uitoefenen en ten gehore brengen.

Iedereen mist en hunkert naar de schoonheid en beleving van muziek, in elke vorm. Degene die dit met hart en ziel beoefenen, leiden en beluisteren, kijken weer uit naar het moment dat het weer verantwoord is om het podium te bezoeken.
Als zovele andere koren, gezelschappen en meer hebben wij begin 2020 het plan opgemaakt om de opera “Orpheus, ofwel de kracht van zang” te gaan uitvoeren. Daartoe een enthousiaste cast geselecteerd en aan de slag gegaan.
We hebben heel de lockdown doorgewerkt, aangepast naargelang de omstandigheden en overheidsmaatregelen, anticiperend op mogelijk betere omstandigheden. Dat is niet altijd even gemakkelijk geweest. We zijn blij met de vaccinaties, maar in het besef dat de terugkeer tot een ‘normaal’ waar we met velen de muziek mogen beoefenen en voor publiek mogen uitvoeren een kwestie van geleidelijke groei zal zijn…

Met dat vooruitzicht en het gevoel dat iedereen snakt naar muziek is het dat wij voortgaan met de voorbereidingen voor het kunnen uitvoeren van ons mooie project, de motivatie vinden in het mogen uitvoeren voor een publiek om hen tegemoet te komen in het enorme gemis aan cultuur, en in het bijzonder muziek, van afgelopen jaar.
We gaan voort om voorbereid te zijn op de “heropening” van muzikale theaters en ook “heropening” van locaties waar muziek gebracht moet worden, want ook deze mensen die verzorging nodig hebben vinden veelal troost en geluk in het beleven van muziek die ze mooi vinden.

We roepen iedere muzikant, muziekgezelschap op om vol te houden en bezig te blijven met muziek op een verantwoorde wijze om, zodra het weer kan, je muzikaliteit te delen: nu missen we het zo zeer!

Uitvoeringen opera ‘Orpheus, ofwel de kracht van zang’!

De planning voor het komende half jaar staan natuurlijk onder invloed van de wijzigende maatregelen en daarmee mogelijkheden om tot volledige voorbereiding en volwaardige uitvoering te komen.
Op dit moment is nog steeds ons doel en vooruitzicht om in september 2021 uitvoeringen te plannen. Al eerder willen we voorbereid zijn om mogelijk deel uitvoeringen te geven in verzorgingshuizen. Dit alles natuurlijk onder voorbehoud!

Blijf ons volgen op FaceBook, Instagram en website voor het laatste nieuws en de definitieve planning.